Functioneel beheerder: vacatures, salaris, opleiding en taken (2024)

Wat kan je verwachten als je gaat werken als functioneel beheerder? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als functioneel beheerder

wie zijn je collega’s?

Als functioneel beheerder ga je aan de slag in IT. In dit vakgebied werk je samen met flink wat mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld programmeurs die de informatiesystemen programmeren, IT-managers die IT-teams managen en zorgen dat alles goed verloopt, en netwerk engineers of technische beheerders die ervoor zorgen dat het netwerk in de lucht blijft. Maar ook de IT-consultants die regelmatig bij je komen met vragen over de informatiesystemen, de data-analist die bevindingen haalt uit de data die binnenkomt en collega’s van andere afdelingen die toegang willen tot de informatiesystemen.

je werkplek in het IT-lab

Je zit op kantoor in het IT-lab. Dit is de ruimte waar al het IT-personeel werkt en waar de datasystemen en grote servers staan. Je houdt hier dus samen met je collega’s de continuïteit in de gaten. Gedeeltelijk thuiswerken is vaak een optie. Er is altijd wel een baan als functioneel beheerder in de buurt, want elk bedrijf heeft een opslag in informatiesystemen. Zo kan je altijd dichtbij huis werken.

Het IT-lab kan bij een meldkamer zijn, maar ook gewoon in het kantoor van een bank. Ze hebben overal wel een functioneel beheerder nodig om de informatiesystemen goed te laten werken!

leuke bedrijven om te werken als functioneel beheerder

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

  • ncoi: ga jij aan de slag met de data van de grootste opleider van Nederland? Doe het bij NCOI als functioneel beheerder.

  • ns: het grootste transportbedrijf van Nederland roept! Ga jij hier aan de slag om alle informatiesystemen over treinen op de juiste rails te houden? Bekijk de vacatures.

  • randstad: of kom bij ons werken! Wij hebben altijd extra handen nodig, zeker wanneer het gaat om het managen van data en informatiesystemen.

de werktijden van een functioneel beheerder

Als functioneel beheerder werk je meestal tijdens ‘normale’ kantoortijden. Het is flexibel werk en je hoeft je geen zorgen te maken over gekke werktijden of weekenddiensten. Je werkt altijd op dezelfde plek met soms een dagje thuiswerken.

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Functioneel beheerder: vacatures, salaris, opleiding en taken (2024)

FAQs

Functioneel beheerder: vacatures, salaris, opleiding en taken? ›

Hoeveel je als Functioneel Beheerder kan verdienen hangt af van je ervaring en opleiding. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €3000 en €4000 per maand. Als je net begint ontvang je ongeveer een salaris rond de €2500 per maand.

Welke opleiding voor functioneel beheer? ›

Met een hbo- of wo-diploma in informatica, informatiemanagement of IT & business kan je meteen uit de studiebanken solliciteren op een functie als functioneel beheerder. Heb je een ander diploma, dan zijn er specifieke opleidingen functioneel beheer om je kennis en kunde te vergroten.

Wat verdien je als functioneel beheerder? ›

Als startende functioneel beheer verdien je tussen de € 2.500,- en € 3.500,-. Medior professionals mogen rekenen op € 3.500,- tot € 4.500,-. Ervaren functioneel beheerders ontvangen € 4.500,- tot € 5.500,-.

Wat zijn de taken van een functioneel beheerder? ›

De functioneel beheerder zorgt er vooral voor dat de users de juiste informatie, mogelijkheden en bevoegdheden hebben qua functionaliteit van de applicatie. Andersom monitort de functioneel beheerder ongevraagd of de applicatie nog wel alles doet wat de business nodig heeft.

Wat is de taak van een functioneel beheerder? ›

wat is een functioneel beheerder? Een functioneel beheerder beheert de informatiesystemen van een bedrijf. Een informatiesysteem verzamelt data en gegevens van personen en spullen. Je bent dus verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en de continuïteit van de IT in deze functie.

Hoe word je functioneel beheerder? ›

Je kunt bijvoorbeeld een hbo opleiding Bedrijfskundige Informatica of Technische Bedrijfskunde volgen voor een carrière als Functioneel Beheerder. Je kunt ook trainingen volgen om jouw kennis te vergroten op het gebied van een framework zoals Business Information Services Library.

Welke certificaten voor functioneel beheerder? ›

Gevraagd: een functioneel beheerder

Vaak wordt een gevraagd om iemand die een ICT en/of bedrijfskundige opleiding heeft afgerond op HBO-niveau. Verder wordt gevraagd om een BiSL certificering, maar aanvullende certificaten als Prince II, ITIL, ASL en TMap zijn zeker een pré.

Is functioneel beheer moeilijk? ›

Doordat functioneel beheer vaak organisch op de werkvloer ontstaat, blijkt de borging van deze functie vaak lastig. Dit is af te lezen aan de positionering van de functioneel beheerders in de organisatie en het mandaat wat de functioneel beheerders toebedeeld krijgen.

Wat is de taak van een beheerder? ›

Als beheerder zorg je ervoor dat alles in een organisatie goed werkt. Je houdt systemen, processen of materialen in de gaten. Afhankelijk van waar je aan de slag gaat, help je ook met het aansturen van teams of zorg je dat de bedrijfssoftware goed werkt. Jij bent dus echt de spil van de organisatie!

Wat bedoel je met functioneel beheerder? ›

Wat is een functioneel beheerder? De functionele manager is de persoon die managementbevoegdheid heeft binnen een bedrijfseenheid/afdeling met direct toezicht op een of meer medewerkers van het project-/programmateam en/of directe verantwoordelijkheid voor de functies die worden beïnvloed door of die van invloed zijn op het op te leveren project/programma. S).

Hoe noem je functioneel beheer in het Engels? ›

Vertaling van “Functioneel Beheerder” naar het Engels

In veel Engelssprekende landen bestaat geen direct equivalent. Websites zoals IV-Experts en Inform-IT stellen verschillende Engelse termen voor, zoals “Business Information Manager” en “Business Analyst”.

Is functioneel beheer technisch? ›

Functioneel beheer is een functionele rol waarbij het doel is om de processen van de applicatie optimaal te laten aansluiten bij de behoefte van de business. Technisch beheer is een volledig technische rol waar de focus ligt op het technisch welzijn van de IT waarop de applicatie draait.

Wat is de rol van een beheerder? ›

De naam zegt het eigenlijk al: een beheerder is iemand die iets beheert of ergens zorg voor draagt, zoals een bewindvoerder. Een beheerder kan de eigenaar zijn van te beheren zaken of kan als tussenpersoon fungeren. Het beroep beheerder is een breed begrip, omdat 'beheer' betrekking kan hebben op uiteenlopende zaken.

Welke opleiding functioneel beheerder? ›

Je kunt bij een reguliere onderwijsinstelling kijken naar een opleiding bedrijfskundige informatica (HBO) of informatiekunde (WO). Daarnaast zijn er veel bedrijven die een opleiding tot functioneel beheerder aanbieden.

Wat zijn de kernprocessen van functioneel beheer? ›

Kernprocessen van functioneel beheer
  • Taken en rollen binnen functioneel beheer.
  • Verantwoordelijkheden functioneel beheer.
  • Uitvoering kernprocessen: gebruiks- en functionaliteitenbeheer.
  • Uitvoering wijzigingenbeheer en transitie.
  • Schakelfunctie op uitvoerend niveau tussen gebruikersorganisatie en IT-dienstverlening.

Wat verdient een beheerder? ›

Hoeveel verdient een Beheerder in Nederland? Het gemiddelde beheerder salaris in Nederland is € 44.828 per jaar of € 22,99 per uur.

Welke opleiding facilitair management? ›

De hbo bachelorstudie Facility Management is gericht op toegepaste bedrijfskunde. Dat betekent dat je je aan de ene kant verdiept in huisvestingsmanagement en services (catering, schoonmaak en procesinrichting).

Wat doet een functioneel specialist? ›

Functional consultants geven advies en ondersteuning aan bedrijven over technologie die kritische taken en processen kan uitvoeren. Zij adviseren en configureren op technologie gebaseerde oplossingen om aan de zakelijke behoeften van een klant of organisatie te voldoen.

Welke opleiding personeelsadviseur? ›

De best passende opleiding tot P&O-adviseur is de hbo-opleiding Human Resource Management (HRM), maar ook de hbo-opleiding Bedrijfskunde MER biedt een goede basis. Vind je een volledige hbo-opleiding te veel of te lang, dan kun je kiezen voor een tweejarige opleiding, de associate degree.

Top Articles
Can Reading Fiction Make You a Better Person?
9 Simple Tips for Boosting Sales on Amazon - Sellbrite
FREE Houses! All You Have to Do Is Move Them. - CIRCA Old Houses
The 15 Best Places for Cinema in Amsterdam
Alza Tutto Forklift
Southeast Iowa Buy Sell Trade
Jayco Plant 44
Everyhome For Sale
Stellafrancisdior
Ap Spanish Score Calculator
Rocklin Studio Movie Grill Menu
Stone Eater Bike Park
Indiana Anon Ib
Freedom Powersports Mcdonough Photos
Jug Cousin Crossword Clue
How to install kPlug (with and without HF Patch) – Steam Solo
Academy Sports Plano Tollway
Hexadin Build 5E
Peg Leg Pete's Reservations
Puff Hall Road
Hindi Links 4U
Verity Or Falsity Of A Proposition Crossword Clue
Craigslist Artesia Nm
The Africa Forum Berlin: Reframing Conservation for a Sustainable Future
Kerangbulu Com
1964 Impala For Sale Craigslist
Streameast Mlb Playoffs
Hardage Giddens Chapel Hills Obituaries
Filmy Wap Punjabi
You Hurt My Feelings Showtimes Near Ragtag Cinema
Milwaukee Zoo Ebt Discount
Mae Glasses Project Slayers
Mitch Fit Model Lpsg
It's spooky how fast Spirit Halloween stores pop up. Here's how the retailer does it
Winston Salem Nc Craigslist
Chinese cargo cranes at U.S. ports pose espionage risk, probe finds
Beth Israel Farr Building Parking
Firstnet Friends And Family
Wral Nighttime Lottery
Merging Rooms Fallout Shelter
Qpublic Pierce County Ga
WANTED 1969 Camaro 1968 Chevelle 1970 GTO 1967 K5 Corvette Firebird 71 - wanted - by dealer - sale - craigslist
Craigslist Horse For Sale By Owner
Toledo Schools Closed
Arizona Cardinals 5050
South Bend Cars Craigslist
Harper and Finley Lockwood Biography, Age, Height, Husband, Net Worth, Family
Senior Houses For Sale Near Me
ROG Falchion Ace HFX | Gaming keyboards|ROG - Republic of Gamers|ROG USA
Livingston Parish Detention Center, LA Inmate Search: Roster & Mugshots
7543460065
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6174

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.