Zilver kopen: Eerlijke prijs en 100% verzekerd geleverd (2024)

Veelgestelde vragen over het kopen van zilver

Is het verstandig om zilver te kopen?

Er zijn verschillende redenen om zilver te kopen. Zilver heeft veel industriële toepassingen. Naar verwachting zal de industriële vraag naar zilver toenemen aangezien zilver relatief goedkoop is en in heel veel verschillende industriële toepassingen onmisbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende vraag naar zonnepanelen en medische apparatuur. Van de jaarlijkse mijnproductie wordt meer dan de helft van het gewonnen zilver geconsumeerd in de industrie.

Daarnaast kijken veel beleggers naar de goud-zilver-ratio. De goud-zilver-ratio geeft aan hoeveel troy ounce zilver u krijgt voor één troy ounce goud. Een hoge ratio betekent dat zilver ondergewaardeerd is of goud overgewaardeerd. Ook heeft zilver net als goud een rijke historie als echt geld en zilver is voor een kleinere belegger beter toegankelijk dan goud.

Wat is de prijs van 1 kilo zilver?

De actuele koers van de zilverprijs is 5 dagen per week in beweging en afhankelijk van alle wereldwijde transacties die er rond zilver plaatsvinden. De koersen veranderen 5 dagen per week, omdat er alleen op doordeweekse dagen verhandelingen plaatsvinden op de beurs. Onze prijzen worden iedere drie minuten automatisch aangepast aan de actuele koersen van dat moment. U kunt op onze website dezilverprijs volgen om te zien wat 1 kilo zilver waard is. Op moment van schrijven is 1 kilogram zilver ruim €820 waard.

Aangezien het om een fysiek product gaat bestaat de verkoopprijs van de zilveren munten en baren naast de waarde van het zilver uit aanvullende elementen zoals de productiekosten, transportkosten en een premie (winstmarge).

Is het verstandiger om zilveren munten of baren te kopen?

De keuze voor zilveren munten of zilverbaren is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zilveren munten worden verkocht onder de margeregeling, dit houdt in dat u enkel BTW betaalt over de winst van de handelaar en niet over de zilverwaarde. Zilverbaren worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% BTW. Als particulier zijn zilveren munten om die reden de voordeligste optie als u zilver wilt kopen. Voor zakelijke klanten zijn zilverbaren voordeliger omdat de productiekosten van zilverbaren lager zijn dan die voor zilveren munten en zakelijke klanten kunnen BTW terugvorderen.

Waarom fysiek zilver kopen?

Sinds 2000 is er jaarlijks een tekort aan zilver. Bijna de helft van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Daarbij kan niet al het zilver teruggewonnen worden, waardoor dit simpelweg verdwijnt en zilver steeds zeldzamer wordt. Beleggers kijken ook naar de goud-zilver ratio, wat aanduidt hoeveel duurder goud is dan zilver. Vroeger was de ratio 1:15, toen het nog gebaseerd was op de wereldwijd beschikbare hoeveelheid goud in verhouding tot zilver. De afgelopen 100 jaar is een ratio van 1:45 tot 1:60 gebruikelijk geweest, terwijl het afgelopen decennium dit eerder schommelde tussen de 1:70 tot 1:90. Een uitschieter was een ratio van 1:120 tijdens de corona crisis, waarin zilver ten opzichte van goud zwaar ondergewaardeerd was.

Hoeveel zilver mag u hebben?

Wettelijk is er geen limiet aan zilver wat u mag bezitten. Contante betalingen zijn mogelijk tot maximaal €10.000. Voor betalingen per PIN of overboeking is geen limiet van toepassing.

De belastingdienst ziet het bezit van edelmetaal als belegging. U dient uw goud en zilver dan ook op te geven in uw jaarlijkse belastingaangiften in box 3 (sparen en beleggen). U dient als waarde op te geven de waarde van uw zilver op de peildatum (1 januari) van het jaar waarover u aangifte doet. Wij verstrekken als handelaar in edelmetaal geen gegevens aan de belastingdienst, de jaarlijkse aangifte van uw edelmetaal is uw eigen verantwoordelijkheid.

Zilver kopen of goud kopen?

Wij krijgen met regelmaat de vraag: moet ik zilver of goud kopen? Dit is echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie en u dient hiervoor zorgvuldig een aantal belangrijke aspecten af te wegen zoals eventuele andere beleggingen, uw financiële positie, risicobereidheid en andere relevante omstandigheden.

Zilver wordt steeds schaarser, met name door het gebruik in de industrie en het wordt vrijwel niet gerecycled. Omdat zilver wordt gezien als industrieel goed is het belast met 21% BTW waardoor het vooral voor zakelijke beleggers interessant is. Zilveren munten vallen onder de margeregeling waardoor er enkel BTW over de winstmarge gerekend wordt.

Beleggingsgoud is volledig BTW-vrij waardoor het niet uitmaakt of u als onderneming of particulier investeert in goud. Goud wordt gebruikt ter bescherming tegen inflatie en van de koopkracht.

De meest voorkomende situatie is dat men zowel goud als zilver koopt. In de verdeling is 50:50 daarin de meest populaire verdeling, maar hoe groter het aankoopbedrag hoe vaker men in verhouding meer goud koopt dan zilver. Dit is met name door praktische overwegingen ingegeven aangezien goud minder ruimte in beslag neemt. Ook met een bescheiden aankoopbedrag is het mogelijk om al meerdere kilo’s aan zilver te kopen, daar waar goud vele malen duurder is.

Raadpleeg onzeKeuzehulp voor een persoonlijk aanbod aan edelmetalen die afgestemd zijn op uw wensen en behoeften.

Kan ik zilver gemakkelijk verkopen?

Voor vrijwel alle producten die The Silver Mountain verkoopt geldt eenterugkoopgarantie. U kunt uw edelmetaal altijd weer eenvoudig bij ons aanbieden tegen vaste formules ten opzichte van de dan geldende zilverprijs. Wij kopen altijd in, ongeacht het volume wat u verkoopt en ongeacht de hoogte van de zilverprijs. Het verkopen van uw edelmetaal kan gemakkelijk, veilig en snel via onze dochterondernemingInkoop Edelmetaal.

Waarom is de ene zilveren munt duurder dan de andere?

Zilveren munten verschillen in prijs. De prijsverschillen kunnen voorkomen indien munthuizen hun premie hebben verhoogd, of als wij bij The Silver Mountain van een bepaalde muntsoort een grote hoeveelheid hebben ingekocht – de korting die we daarin bedingen berekenen we door aan u als klant.

Hoe weet ik dat het zilver echt is?

Bij The Silver Mountain garanderen wij de echtheid van onze producten. Zo kopen wij enkel producten die afkomstig zijn van erkende producenten, bijvoorbeeld smelterijen met een Good Delivery Status van LBMA.

Nieuwe zilverbaren krijgen een uniek serienummer en worden geleverd in een gesealde verpakking. Zilveren munten die in worden gekocht bij munthuizen worden in hun originele verpakken geleverd en munten uit voorgaande jaren worden grondig onderzocht op zilvergehalte, gewicht en conditie om echtheid te garanderen.

Hoe wordt het zilver geleverd?

Wanneer u zilver koopt bij The Silver Mountain kunt u het thuis laten bezorgen door onze persoonlijke bezorgservice. Al onze bezorgers zijn getraind om zo veilig en discreet uw edelmetalen te leveren. U kunt er ook voor kiezen om zelf uw zilver op te halen op afspraak in ons kantoor in Baarn, of in Den Haag.

In enkele gevallen hoeft u het zilver niet in bezit te nemen. Het wordt dan opgeslagen bij onze zusterondernemingEdelmetaal Beheer Nederland (EBN) in Nederland of in Zwitserland. Bij EBN worden edelmetalen volledig gealloceerd opgeslagen, wat betekent dat elke baar op naam is geregistreerd.

Waar kan ik het beste zilver kopen?

Bij The Silver Mountain kunt u fysiek zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. Wij zijn de eerste handelaar in Nederland die zilver kopen in muntvorm beschikbaar heeft gemaakt. U kunt bij The Silver Mountain een breed scala aan zilver kopen, zoalszilveren munten ofzilverbaren.

Zilver kopen: Eerlijke prijs en 100% verzekerd geleverd (2024)
Top Articles
Craigslist Dating (2024) - What it is & is it Still Working?
Craigslist Dating | Is It Still Really a Thing or Not?
Skigebiet Portillo - Skiurlaub - Skifahren - Testberichte
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Missed Connections Inland Empire
Valley Fair Tickets Costco
Workday Latech Edu
Boggle Brain Busters Bonus Answers
Songkick Detroit
How To Get Free Credits On Smartjailmail
craigslist: south coast jobs, apartments, for sale, services, community, and events
How do you mix essential oils with carrier oils?
Devourer Of Gods Resprite
Ncaaf Reference
Baseball-Reference Com
Scenes from Paradise: Where to Visit Filming Locations Around the World - Paradise
Canvas Nthurston
Who called you from +19192464227 (9192464227): 5 reviews
Iu Spring Break 2024
360 Tabc Answers
Hermitcraft Texture Pack
If you bought Canned or Pouched Tuna between June 1, 2011 and July 1, 2015, you may qualify to get cash from class action settlements totaling $152.2 million
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Isaidup
Craigslist Apartments Baltimore
Beaufort 72 Hour
Dal Tadka Recipe - Punjabi Dhaba Style
Xpanas Indo
How do you get noble pursuit?
Mcclendon's Near Me
What Is Opm1 Treas 310 Deposit
Otis Inmate Locator
King Soopers Cashiers Check
Gus Floribama Shore Drugs
Grove City Craigslist Pets
Roch Hodech Nissan 2023
Quality Tire Denver City Texas
Navigating change - the workplace of tomorrow - key takeaways
Die Filmstarts-Kritik zu The Boogeyman
Hindilinks4U Bollywood Action Movies
Luvsquad-Links
The Sports Academy - 101 Glenwest Drive, Glen Carbon, Illinois 62034 - Guide
Joblink Maine
Dying Light Mother's Day Roof
antelope valley for sale "lancaster ca" - craigslist
Pronósticos Gulfstream Park Nicoletti
Sml Wikia
Free Carnival-themed Google Slides & PowerPoint templates
Black Adam Showtimes Near Cinemark Texarkana 14
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6388

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.