Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (2024)

Verzamelobjecten worden steeds populairder alsinvestering. Sterker nog, 1 op de 6 investeerders investeert in verzamelobjecten en dat kan jij ook doen! Het hoeft niet veel te kosten om te beginnen en het meeste kun je online op Catawiki vinden. We hebben een lijst gemaakt van 10 dingen, in willekeurige volgorde, die je nu zou kunnen verzamelen om later met (veel) winst te kunnen verkopen. Blijf lezen om te weten te komen hoe je met jouw eigen winstgevende verzameling kan beginnen.

10. Whisky
Er is een groeiende interesse in whisky als investering nu de spaarrente laag is. De Rare Whisky 101: Apex 1000 Index laat de zeldzaamheid zien van een whisky. Tijdens een periode van 8 jaar is het gestegen met 361.09%. Er is ook een groeiende interesse in single malt whiskies, waarvan sommige in dezelfde periode met 500% zijn gestegen. Omdat whiskies met de jaren alleen maar beter en vaak zeldzamer worden, zijn dit zeker verzamel objecten die het waard zijn erin te investeren.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (1)

9. Jade en porselein
Nu de Chinese economie bloeit, is investeren in verzamel artikelen die interessant zijn voor deze markt, zoals jade, misschien de moeite waard. Chinees porselein is ook een prima investering, omdat Chinees antiek wordt gekocht door Chinezen die profiteren van de economische groei en de Chinese traditie en geschiedenis terug willen kopen. Wanneer deze spullen weer terug in China zijn, is het onwaarschijnlijk dat deze weer snel op de markt komen, waardoor het een goede investering kan zijn.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (2)

8. Taxidermie
Het is raar, maar waar! Onze taxidermie expert David Leggett zegt dat er een groeiende interesse is in antropomorfischetaxidermy, oftewel dieren die worden gepositioneerd en aangekleed zoals mensen. Hoe raarder hoe beter, lijkt de regel te zijn om te investeren in taxidermie, maar ook een gewei dat je kunt ophangen, kan waardevol zijn voor bepaalde verzamelaars.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (3)

7. Fotografie "Work Prints"
Volgens onze fotografie expert Jamie Beeden is er steeds meer interesse in persfoto's of "work prints", dat zijn foto's die bedoeld waren voor magazines en tijdschriften. Het wordt steeds populairder om een echte afdruk te hebben van een beroemde foto, omdat het een vrij gemakkelijke en goedkope manier is om een verzameling te beginnen.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (4)

6. Vintage Damestassen
Deze worden vaak genegeerd door de jongere generatie, maar vintage damestassen kunnen flink wat opbrengen. Mensen brengen ze vaker naar een kringloopwinkel dan ze te verkopen. Daarom kan je misschien een mooie damestas scoren voor een een redelijke prijs als je goed zoekt op vlooienmarkten en online veilingen zoals Catawiki.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (5)

5. Japanse Motoren
John Searle, motoren expert van Catawiki zegt dat je het best in motoren kan investeren door het kopen van de beste, meest originele motoren met een geschiedenis. Niet alleen de populaire modellen. Elke motor waarvan je kan bewijzen dat deze ooit van een beroemd iemand was, is altijd een goede investering, net als Britse motoren van voor 1945, originele racemotoren en Japanse classics uit de jaren 70. De markt voor klassieke motoren groeit, omdat mensen het model zoeken dat ze nog kennen van vroeger.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (6)

4. Kinderspeelgoed
Nostalgie zorgt ervoor dat veel mensen speelgoed uit hun kinderjaren zoeken. Dit vintage en retro speelgoed is een goede investering. Volwassenen betalen premium om herinneringen op te halen uit hun kinderjaren. Het zal je niet verbazen dat Lego tot het best verkopende speelgoed hoort. Fans zijn bereid om flink te betalen om dat ene ontbrekende deel van de verzameling te kunnen kopen. Misschien verrassend is dat er ook verzamelaars zijn die Happy Meal speeltjes sparen. De drang om deze te sparen gaat voor sommigen door na het volwassen worden en de prijzen voor deze speeltjes stijgen behoorlijk.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (7)

3. Moderne Kunst
Het lijkt een open deur intrappen om te zeggen dat je kunst moet kopen van beginnende en onbekende kunstenaars om ze later met veel winst te verkopen. Wat gewoon een simpel stukje straatkunst was van een startende kunstenaar zou voor een behoorlijk bedrag geveild kunnen worden zodra deze kunstenaar populair is geworden. Een trend in moderne kunst is "flip art" waarbij beginnende kunstenaars hun werk in massa produceren. Daardoor kunnen mensen meerdere werken kopen met het oog deze weer snel met winst te verkopen.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (8)

2. Comics
Eerste drukken van comics zijn vaak ontzettend duur, vooral wanneer ze in "mint-condition" (perfecte staat) verkeren, maar wist je dat ook moderne stripboeken veel geld waard kunnen zijn? Onthoud dat primeurs altijd meer waard zijn; de eerste keer dat een personage zich laat zien of het allereerste album wordt bijna altijd meer geld waard. En net als bij zoveel dingen, gaan misdrukken ook voor veel meer geld van de hand.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (9)

1. Postzegels
Postzegels worden bijna zeker alleen maar geld waard en zoals vaak geldt, hoe beter de conditie hoe hoger de waarde is. Zegels in mint conditie en ongebruikte zegels leveren indrukwekkende bedragen op, ookal zijn ze vaak oorspronkelijk voor een paar cent gekocht.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (10)

We hopen dat je een beetje inspiratie op hebt kunnen doen, om je investeringen te spreiden of om te beginnen met investeren in objecten waar nu nog makkelijk aan te komen is, maar waar je later meer geld voor kunt krijgen. Als je er klaar voor bent om te investeren, raden we je aan om een kijkje te nemen op hetwekelijkse veilingoverzicht van Catawiki waar je alle bovenstaande categorieën kan vinden. Als je al een verzameling hebt die je wilt verkopen, kan je je hier aanmelden om te kunnen verkopen via Catawiki.

Tien investeringen waar je geen spijt van krijgt - Catawiki (2024)
Top Articles
Excess Reserves
Get TikTok Despite Looming US Ban: How to Access TikTok Using VPN
$4,500,000 - 645 Matanzas CT, Fort Myers Beach, FL, 33931, William Raveis Real Estate, Mortgage, and Insurance
Netr Aerial Viewer
Kmart near me - Perth, WA
Skyward Sinton
Cintas Pay Bill
123 Movies Black Adam
Missed Connections Inland Empire
The Best English Movie Theaters In Germany [Ultimate Guide]
Mylife Cvs Login
Publix 147 Coral Way
4Chan Louisville
Winterset Rants And Raves
Driving Directions To Atlanta
Connexus Outage Map
Ivegore Machete Mutolation
O'reilly's Auto Parts Closest To My Location
Christina Khalil Forum
Swedestats
Airrack hiring Associate Producer in Los Angeles, CA | LinkedIn
Craigslist Pet Phoenix
The Ultimate Guide to Extras Casting: Everything You Need to Know - MyCastingFile
Tripadvisor Napa Restaurants
Wics News Springfield Il
Imouto Wa Gal Kawaii - Episode 2
Chime Ssi Payment 2023
Dei Ebill
2023 Ford Bronco Raptor for sale - Dallas, TX - craigslist
Pixel Combat Unblocked
100 Gorgeous Princess Names: With Inspiring Meanings
Big Boobs Indian Photos
Striffler-Hamby Mortuary - Phenix City Obituaries
UAE 2023 F&B Data Insights: Restaurant Population and Traffic Data
Productos para el Cuidado del Cabello Después de un Alisado: Tips y Consejos
"Pure Onyx" by xxoom from Patreon | Kemono
Mrstryst
Royals op zondag - "Een advertentie voor Center Parcs" of wat moeten we denken van de laatste video van prinses Kate?
R&J Travel And Tours Calendar
Grapes And Hops Festival Jamestown Ny
Mta Bus Forums
20+ Best Things To Do In Oceanside California
Stewartville Star Obituaries
Frigidaire Fdsh450Laf Installation Manual
Linkbuilding uitbesteden
Darkglass Electronics The Exponent 500 Test
Jimmy John's Near Me Open
25100 N 104Th Way
Ty Glass Sentenced
Lsreg Att
Escape From Tarkov Supply Plans Therapist Quest Guide
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6096

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.