Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri: 2024-2030 (2024)

XRP, 2012 yılında Ripple Labs tarafından piyasaya sürüldü ve yıllar içerisinde kripto para piyasasının en büyük projelerinden biri oldu. Bu yazımızda XRP fiyat tahminleri ve öngörülerine yakından bakacağız.

Ripple, 2020 yılının Aralık ayından bu yana SEC’in açtığı dava nedeniyle zorlu günler geçiriyor. Bu dava nedeniyle XRP fiyatı da yıllar içerisinde ciddi şekilde zarar gördü ve beklentileri karşılamakta zorlandı. Davada 23 Nisan 2024 tarihinde nihai duruşma görülecek. Bu nedenle Ripple’ın geleceği merak ediliyor.

Bu yazımızda Temmuz 2024 itibariyle CoinCodex ve çeşitli platformlardaki XRP fiyat tahminleri ve öngörülerine yakından bakacağız.

Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri: 2024-2030 (1)

2024 Yılı için Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri


2024 yılının Mart ayı itibariyle Temmuz (XRP) 0,6 dolar bandında işlem görüyor.

CoinCodex’in yapay zeka tabanlı fiyat algoritması, XRP’nin 2024 yılında  0,396414 dolar ile  1,959349 dolar aralığında işlem göreceğini tahmin ediyor.

XRP’nin 2024 yılı için öngörülen  1,959349dolarlık fiyat seviyesine ulaşabilmesi için %%212oranında değer kazanması gerekiyor.

2025 Yılı için Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri

CoinCodex’in yapay zeka tabanlı fiyat algoritması, XRP’nin 2025 yılında  0,396414 dolar ile  1,959349 dolar aralığında işlem göreceğini tahmin ediyor.

XRP’nin 2025 yılı için öngörülen  1,959349dolarlık fiyat seviyesine ulaşabilmesi için %%212oranında değer kazanması gerekiyor.

2030 Yılı için Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri

CoinCodex’in yapay zeka tabanlı fiyat algoritması, XRP’nin 2030 yılında  0,557252dolar ile  2,27dolar aralığında işlem göreceğini tahmin ediyor.

XRP’nin 2030 yılı için öngörülen  2,27dolarlık fiyat seviyesine ulaşabilmesi için %261.24oranında değer kazanması gerekiyor.

Ripple (XRP) 1 Dolara Yükselebilir mi?

Ripple (XRP) fiyatının 1 dolara yükselebilmesi için güncel fiyatlardan %61,29 oranında değer kazanması gerekiyor.

CoinCodex’in fiyat tahmin algoritması, XRP fiyatının 2025 yılında 1 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Ripple (XRP) 10 Dolara Yükselebilir mi?

CoinCodex’in yapay zeka algoritmasına göre XRP’nin 10 dolara yükselebilmesi için güncel fiyatlardan %1.493,13oranında değer kazanması gerekiyor.

CoinCodex, XRP fiyatının 10 dolara 2044 yılının Ekim ayında yükseleceğini tahmin ediyor.

Ripple (XRP) 100 Dolara Yükselebilir mi?

CoinCodex’in yapay zeka algoritmasına göre XRP’nin 100 dolara yükselebilmesi için güncel fiyatlardan %15.828,01oranında değer kazanması gerekiyor.

CoinCodex, XRP fiyatının 100 dolara hiçbir zaman yükselemeyeceğini tahmin ediyor. CoinCodex’e göre XRP’nin yükselebileceği maksimum fiyat seviyesi 17,17 dolar. CoinCodex’e göre XRP bu fiyat seviyesine 1 Ocak 2049 tarihinde ulaşacak.

Ripple (XRP) 1.000 Dolara Yükselebilir mi?

CoinCodex’in yapay zeka algoritmasına göre XRP’nin 1.000 dolara yükselebilmesi için güncel fiyatlardan %159.254,57oranında değer kazanması gerekiyor.

CoinCodex, XRP fiyatının 1.000 dolara hiçbir zaman yükselemeyeceğini tahmin ediyor. CoinCodex’e göre XRP’nin yükselebileceği maksimum fiyat seviyesi 17,17 dolar. CoinCodex’e göre XRP bu fiyat seviyesine 1 Ocak 2049 tarihinde ulaşacak.

Ripple (XRP) 50 TL Olur mu?

CoinCodex’in fiyat tahmin algoritması, XRP fiyatının 2025 yılında 63,41 TL‘ye yükseleceğini öngörüyor.

Ancak unutulmamalı ki TL, dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybediyor. Bu nedenle TL’deki değer kaybının devam ettiği senaryoda XRP çok daha hızlı bir şekilde 50 TL seviyesine ulaşabilir.

Ripple (XRP) 100 TL Olur mu?

Güncel Dolar/TL kuruna göre XRP’nin 100 TL seviyesine yükselebilmesi için 3,09 dolar seviyesine ulaşması gerekiyor.

Changelly’nin fiyat tahmin algoritması, XRP fiyatının 2027 yılında 3 dolar seviyesinin üzerine yükseleceğini öngörüyor.

Ancak unutulmamalı ki TL, dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybediyor. Bu nedenle TL’deki değer kaybının devam ettiği senaryoda XRP çok daha hızlı bir şekilde 100 TL seviyesine ulaşabilir.

Ripple (XRP) 200 TL Olur mu?

Güncel Dolar/TL kuruna göre XRP’nin 200 TL seviyesine yükselebilmesi için 6,18 dolar seviyesine ulaşması gerekiyor.

Changelly’nin fiyat tahmin algoritması, XRP fiyatının 2029 yılının Ekim ayında 6,33 dolar seviyesinin üzerine yükseleceğini öngörüyor.

Ancak unutulmamalı ki TL, dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybediyor. Bu nedenle TL’deki değer kaybının devam ettiği senaryoda XRP çok daha hızlı bir şekilde 200 TL seviyesine ulaşabilir.

Ripple (XRP) Teknik Analizi için Hangi Göstergeler Kullanılabilir?

Hareketli ortalamalar (MA), kripto para yatırımcıları tarafından teknik analizde en çok kullanılan göstergeler arasında yer alıyor.

50 günlük, 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalar, teknik analizi yapılması amaçlanan varlıktaki önemli destek ve direnç seviyelerini belirlemek için kullanılabilir. XRP fiyatının bu hareketli ortalamaların üzerine yükselmesi, XRP’nin yükseliş trendine girdiği şeklinde yorumlanabilir. XRP fiyatının hareketli ortalamaların altına gerilemesi ise XRP’nin düşüş trendine girdiği şeklinde yorumlanır.

Kripto para teknik analizlerinde yaygın olarak kullanılan diğer teknik analiz göstergeleri ise Fibonacci ve RSI.

XRP Fiyatını Etkileyen Faktörler

Tüm finansal varlıklarda olduğu gibi XRP fiyatı da arz ve talebe göre belirleniyor. Arz ve talebin ötesinde bazı faktörlerde XRP fiyatı üzerinde etkili olabilir. Bunlara örnek olarak şunlar gösterilebilir.

  • Davalar ve yasal sorunlar
  • XRP kilit açılımları
  • Stratejik ortaklıklar
  • Bitcoin blok ödülü yarılanması
  • Yeni protokol güncellemeleri
  • Ripple Labs tarafından yapılan satın almalar
  • Benimsenme
  • Siber saldırılar
  • Makroekonomik gelişmeler
  • Ripple Labs’in olası halka arzı
  • Spot XRP ETF’lerinin başlatılması

XRP fiyatına ilişkin tahminlerde ayrıca balina aktivitelerinin de göz önünde bulundurulması fayda sağlayabilir. Kripto para piyasası diğer finansal piyasalara kıyasla nispeten daha küçük olduğundan balinalar, kripto para fiyatları üzerinde belirleyici olabiliyor.

Ripple’ın (XRP) Geleceği

Ripple’ın XRP’si 2020 yılının Aralık ayından bu yana ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal savaş içerisinde. Bu nedenle 23 Nisan 2024 tarihinde yapılacak duruşma, XRP fiyatı ve geleceği için büyük önem arz ediyor.

Ripple’ın davayı kazanması durumunda XRP’nin agresif bir şekilde yükseliş trendine başlayabileceği öngörülüyor. Davayı SEC’in kazanması halinde ise Ripple’ı (XRP) kötü günler bekliyor olabilir. CryptoPotato olarak bildirdiğimiz üzere 2023 yılında Ripple-SEC davasında şu önemli gelişmeler yaşandı:

  • 13 Temmuz 2023: Davaya başkanlık eden Yargıç Analisa Torres, Ripple Labs’in ikincil piyasalarda yaptığı XRP satışlarının yatırım sözleşmesi teklifi olmadığına hükmetti.
  • 3 Ekim 2023: SEC, Eylül ayında mahkemenin bu kararını temyize götürdü ancak mahkeme SEC’in temyiz talebini reddetti.
  • 20 Ekim 2023: SEC, Ripple’ın üst düzey yöneticileri hakkındaki suçlamaları düşürdü.

Söz konusu davayı Ripple’ın kazanması halinde XRP’de ciddi bir yükseliş trendinin başlayabileceği tahmin ediliyor.

Ripple’ın SEC karşısında verdiği yasal mücadeleyi kaybetmesi halinde şirket, operasyonlarını ABD dışına taşıyabilir. Bununla birlikte Ripple, olası halka arzı için araştırmalar yapıyor. Mart 2024’te bildirdiğimiz üzere

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kısa bir süre önce yaptığı açıklamada halka arzın birincil öncelikleri olmadığını belirtti. Garlinghouse, ABD’nin kripto para sektörüne yönelik düşmanca tutumu nedeniyle halka arz için ABD dışındaki diğer pazarları da araştırdıklarını ifade etti.

Ancak özellikle ayı sezonlarında birçok kripto paranın %90’ı aşkın oranlarda değer kaybedebildiğini aklınızdan çıkarmayın. Bu da 1000 dolarlık bir yatırımın 100 doların altına gerilemesi anlamına geliyor.

Ripple (XRP) Yorumları

Ripple’ın XRP’si 2023 yılının Ekim ayından bu yana kripto para piyasasında devam eden yükseliş trendine ayak uydurmakta başarısız oldu. Bu anlamda birçok önde gelen analist ve uzman, varlığın önümüzdeki haftalarda beklenen yükseliş trendine başlayacağına inanıyor.

CoinMarketCap verilerine göre XRP fiyatı, 2014 yılının Temmuz ayında işlem gördüğü 0.002802 dolar seviyesinden bu yana %22.251,5 oranında değer kazandı.

Ripple’ın XRP’si tüm zamanların en yüksek seviyesini 4 Ocak 2018 tarihinde 3,84 dolarla belirledi.

Dark Defender, EAGRAG CRYPTO, CryptoBull ve Shannon Thorp gibi önde gelen analistler fiyat tahmininde bulundu.

  • CryptoBull, XRP fiyatının 2017 yılındaki boğa sezonu sırasında XRP’nin 0,02 dolardan 3,84 dolara yükseldiğini ifade etti. CryptoBull, XRP’nin aynı modeli takip etmesi durumunda 220 dolara yükselebileceğini öngördü. CryptoBull’un XRP’de satış yapmak için beklediği fiyat seviyesi ise 5 dolar.
  • Shannon Thorp, Shannon Thorp, XRP fiyatının önümüzdeki birkaç yıllık süre içerisinde 500 dolara yükselebileceğiniöngördü.
  • Dark Defender, XRP fiyatının 2024 yılı sonlanmadan önce 6 dolara yükselebileceğini iddia etti.
  • EAGRAG CRYPTO, Ripple’ın SEC karşısında kazandığı ikinci zaferin XRP fiyatında yükseliş için katalizör görevi görebileceğini ve XRP fiyatını gelecekte 27 dolara yükselebileceğini öngördü.
  • Oaksacorn ise XRP’nin mevcut döngüsünü 2015-2017 yılları arasındaki piyasa döngüsüyle karşılaştırarak 43 dolarlık fiyat tahmininde bulundu.

Ancak hiçbir finansal varlığın sonsuza kadar yükselmeyeceğini veya düşmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Özellikle kripto paralar, doğaları gereği yüksek fiyat dalgalanmalarına sahiptir ve bu da onları yüksek riskli yatırım aracı olarak sınıflandırılmalarına yol açıyor.

Bu nedenle XRP gibi kripto para birimlerine yatırım yaparken kapsamlı bir şekilde araştırma yapmayı ve risk yönetimi yapmayı ihmal etmeyin.

Ripple (XRP) Hakkında En Çok Merak Edilenler

  • Ripple (XRP) Nedir?

Ripple’ın XRP’si diğer kripto paraların aksine ne alternatif bir ödeme aracı ne de geleneksel kağıt paraya ve bir bütün olarak tüm bankacılık sistemine bir alternatif olarak yaratılmıştır. Ripple, XRP aracılığıyla bankacılık sistemi için yeni bir hesaplama yöntemi, yani minimum komisyonla bankalar arası transferler için alternatif bir sistem yaratmayı hedefliyor.

  • XRP Madenciliği Yapılır mı?

Hayır, XRP, madenciliği yapılamayan kripto paradır, bu nedenle XRP madenciliği yapılamaz.

  • Nereden ve Nasıl XRP Satın Alınır ve Saklanır?

Ripple’ın XRP’sini listeleyen bir kripto para borsasına kayıt olarak XRP satın alabilirsiniz.

XRP’nin listelendiği başlıca kripto para borsaları arasında Binance, HTX, OKX, Bybit ve KuCoin yer alıyor.

  • XRP’yi Kim Geliştirdi?

Ripple (XRP) 2011 yılında Jed McCaleb, David Schwartz ve Arthur Britto tarafından geliştirildi. Bu isimler Ripple ile Bitcoin’den daha sürdürülebilir ve ödemeler için kullanılabilen bir proje yaratmayı hedefliyordu. Sonuç olarak 2012 yılında XRP Ledger başlatıldı.

Chris Larsen’in geliştirici ekibe katılmasının ardından Newcoin adlı şirket başlatıldı. Şirketin ismi ilk olarak OpenCoin ve sonrasında Ripple olarak değiştirildi. Şirketin kurucuları tarafından Ripple’a 80 milyar XRP bağışlandı. Bu XRP’lerin bir kısmı hala şirketin emanet cüzdanlarında tutuluyor.

  • XRP altın destekli mi?

XRP, dolar ya da altın destekli bir kripto para birimi değildir. XRP’nin değeri tıpkı Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralarda olduğu gibi arz ve talebe göre belirleniyor.

  • XRP yükselecek mi?

XRP fiyatının geleceğini öngörmek elbette mümkün değil. Ancak önde gelen analistlerin ve uzmanların XRP fiyat tahminleri bu konuda yatırımcılara fikir verebilir. Bununla birlikte analistlerin de her zaman başarılı tahminler yapamayacağını unutmamak gerekiyor.

(Sponsorlu)

PrimeXBT Özel Teklifi: Bu bağlantıyı kullanarak kayıt olun ve POTATO50 kodunu girin, para yatırma işlemlerinizde 7.000 dolara kadar bonus kazanın.

Ripple (XRP) Fiyat Tahminleri: 2024-2030 (2024)
Top Articles
A 2024 Report Reveals Small Business Marketing Challenges
Overview: Fever in children
Amc Near My Location
Tyson Employee Paperless
Nyu Paralegal Program
Culver's Flavor Of The Day Wilson Nc
Lost Ark Thar Rapport Unlock
Arrests reported by Yuba County Sheriff
Irving Hac
Craigslist/Phx
123Moviescloud
REVIEW - Empire of Sin
Craigslist Pets Southern Md
Socket Exception Dunkin
Nioh 2: Divine Gear [Hands-on Experience]
WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
Ts Lillydoll
Vanessawest.tripod.com Bundy
Vrachtwagens in Nederland kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL
Skip The Games Fairbanks Alaska
Marine Forecast Sandy Hook To Manasquan Inlet
Busted News Bowie County
Forager How-to Get Archaeology Items - Dino Egg, Anchor, Fossil, Frozen Relic, Frozen Squid, Kapala, Lava Eel, and More!
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Gwen Stacy Rule 4
Beaver Saddle Ark
Netherforged Lavaproof Boots
Jennifer Reimold Ex Husband Scott Porter
Flashscore.com Live Football Scores Livescore
Reborn Rich Ep 12 Eng Sub
Edict Of Force Poe
Hisense Ht5021Kp Manual
Bimmerpost version for Porsche forum?
Austin Automotive Buda
Kazwire
Craigslist Gigs Wichita Ks
Tiny Pains When Giving Blood Nyt Crossword
Rhode Island High School Sports News & Headlines| Providence Journal
2007 Jaguar XK Low Miles for sale - Palm Desert, CA - craigslist
Walgreens On Secor And Alexis
Www Craigslist Com Atlanta Ga
Eat Like A King Who's On A Budget Copypasta
Conan Exiles Tiger Cub Best Food
Unblocked Games - Gun Mayhem
Conan Exiles Colored Crystal
Dragon Ball Super Card Game Announces Next Set: Realm Of The Gods
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
Tommy Gold Lpsg
Itsleaa
Sunset On November 5 2023
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6483

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.