De beste duurzame energie-aandelen (2024)

Duurzame energie heeft nog volop groeimogelijkheden

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) voorspelt dat duurzame energie in 2023 verantwoordelijk is voor 12,4% van de wereldwijde vraag naar energie, een vijfde meer dan de 10,3% in 2018. Dit is inclusief al het verbruik van duurzame energie, of dat nu is om een gebouw van elektriciteit te voorzien en te verwarmen of om het transport te kunnen regelen.

De beste duurzame energie-aandelen (1)

De capaciteit van vrijwel alle soorten duurzame energie blijft de komende vijf jaar groeien, maar sommige zullen naar verwachting sneller toenemen dan andere. Naar verwachting komt er tussen 2018 en 2023 een vergelijkbare hoeveelheid nieuwe wind- en zonne-energie beschikbaar, maar bio-energie blijft de meest gebruikte duurzame energiebron.

De beste duurzame energie-aandelen (2)

Elektriciteit opwekken blijft het belangrijkste waarvoor duurzame energiebronnen worden gebruikt. Naar verwachting maken ze in 2023 bijna 30% van de wereldwijde vraag naar elektriciteit uit, tegenover ongeveer een kwart nu. Waterkracht gaat naar verwachting de grootste bijdrage leveren, met 16% van de wereldwijde vraag naar elektriciteit, gevolgd door wind met 6%, zon met 4% en bio-energie met 3%.

Het IEA zegt dat ongeveer 70% van de nieuwe capaciteit voor het opwekken van stroom die in de komende vijf jaar beschikbaar komt, gevoed gaat worden door duurzame energie, geleid door zonne-energie en gevolgd door windkracht, waterkracht en bio-energie.

Een standpunt innemen over duurzame energieaandelen

  1. Investeer in duurzame energie door een aandelenrekening te openen bij IG
  2. Start de handel in CFD’s of spreid uw kansen op de prijs van aandelen in duurzame energie, zonder verantwoordelijk te zijn voor de onderliggende asset, door een live rekening te openen bij IG
  3. Oefen de handel in CFD’s en het verspreiden van uw kansen in een risicoloze omgeving door een demo rekening te openen

Als u denkt dat u er niet klaar voor bent om in welke vorm dan ook te gaan handelen, kunt u ook meer leren met de verschillende online cursussen van IG Academy.

Top 30 duurzame energieaandelen: RENIXX internationale aandelen

De Renewable Energy Industrial Index (RENIXX) is een internationale index die de 30 grootste duurzame energiebedrijven uit de hele wereld volgt.

VoorraadLand
ALBIOMAFrankrijk
Ballard Power SystemsCanada
Brookfield Renewable PartnersBermuda
Canadian SolarCanada
China Longyuan Power GroupChina
China High-Speed DLKaaimaneilanden
EDP RenewablesSpanje
EncavisDuitsland
Enphase EnergyVS
First SolarVS
GCL-Poly Energy HoldingsKaaimaneilanden
Green PlainsVS
Huaneng RenewablesChina
Innergex Renewable EnergyCanada
JinkoSolarKaaimaneilanden
NordexDuitsland
Ormat TechnologiesVS
OrstedDenemarken
Plug PowerVS
Scatec SolarNoorwegen
Siemens GamesaSpanje
SMA Solar TechnologiesDuitsland
SolarEdge TechnologiesVS
SunPowerVS
SunrunVS
TeslaVS
VERBUNDOostenrijk
Vestas Wind SystemsDenemarken
China
Xinyi Solar HoldingsKaaimaneilanden

Een aantal van deze bedrijven heeft uiteenlopende portfolio’s, terwijl andere zich uitsluitend op één energiebron concentreren, zoals zonne-energie. Ondanks het feit dat duurzame energie nog in de kinderschoenen staat, zijn veel van de grootste spelers al zeer lucratief, winstgevend en keren dividend uit, en veel van hen bieden relatief stabiele bedrijfsmodellen die profiteren van betrouwbare inkomsten uit gereguleerde markten.

Hieronder vindt u een lijst met 10 duurzame energieaandelen die beleggers kunnen overwegen.

  1. NextEra Energy
  2. Siemens Gamesa
  3. EDP Renewables
  4. Brookfield Renewable Partners
  5. Vestas Wind Systems
  6. First Solar
  7. Ormat Technologies
  8. VERBUND
  9. Renewable Energy Group
  10. ALBIOMA

NextEra Energy: de wind en zon reguleren

Hoewel niet opgenomen in de RENIXX-World index, is NextEra Energy ‘s werelds ‘grootste producent van duurzame energie uit wind en zon en toonaangevend op het gebied van accucapaciteit’. Het heeft twee bedrijven die elektriciteit leveren in de Amerikaanse staat Florida: Florida Power & Light Company, het grootste tariefgereguleerde elektriciteitsbedrijf van het land met meer dan 5 miljoen klanten, en Gulf Power Co, met nog eens 460.000 klanten.

Haar dochteronderneming, NextEra Energy Resources, wekt duurzame energie op door een combinatie van wind- en zonne-energieparken en acht kerncentrales.

De onderneming streeft naar een aangepaste winst per aandeel (EPS) om in 2021 te groeien met een gezamenlijk jaarlijkse groei van 6% tot 8% ten opzichte van de 7,7% van 2018. Het dividend is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gestegen, van $2,90 per aandeel in 2014 tot $4,44 in 2018.

Siemens Gamesa Renewable Energy: een verenigde windkracht

Siemens Gamesa Renewable Energy is opgericht in 2017 toen Siemens Wind Power en Gamesa hun windenergiebedrijven samenbrachten. De Duitse reus Siemens AG bezit 59% van het bedrijf en Iberdrola bezit 8%.

Het bedrijf is gevestigd in Spanje en bouwt en onderhoudt onshore en offshore windparken. Met meer dan 90GW aan geïnstalleerde capaciteit in meer dan 90 landen is Siemens Gamesa één van de grootste spelers binnen de sector.

Siemens Gamesa genereert jaarlijks meer dan €9 miljard omzet en heeft een orderportefeuille van meer dan €15 miljard. Het is winstgevend en heeft meer kasmiddelen dan schulden, waardoor het een gezonde balans heeft.

EDP Renewables: breed ondersteunde duurzame energie

EDP Renewables heeft een gevarieerde portefeuille duurzame energieprojecten, maar is vooral prominent aanwezig op één gebied als de op drie na grootste producent van windenergie ter wereld. Het bedrijf is voor het grootste deel in handen van het Portugese energiebedrijf Energias de Portugal, wat betekent dat een grote stabiele onderneming ze steunt. EDP Renewables is momenteel actief in 11 landen en heeft onlangs de capaciteit in Noord-Amerika, Europa en Brazilië uitgebreid. Noord-Amerika, Spanje en Portugal zijn de drie landen waar het bedrijf de meeste inkomsten genereert.

Het bedrijf, dat dividend uitkeert, streeft naar ‘selectieve en winstgevende’ groeimogelijkheden, terwijl het een betrouwbare onderneming heeft om op terug te vallen. 93% van de omzet voor het boekjaar 2019 staat vast en is al vastgelegd.

Brookfield Renewable Partners: gericht op rendement en distributie

Brookfield Renewable Partners heeft meer dan 880 energiecentrales in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Hoewel het op meerdere fronten actief is zoals opslag van windenergie, zonne-energie en energie, is 75% van de opgewekte stroom afkomstig uit waterkracht.

Brookfield Renewable Partners streeft ernaar om assets voor duurzame energie onder de intrinsieke waarde te kopen en vervolgens de ontwikkeling ervan op basis van investeringen te financieren. Vervolgens wordt getracht de geldstromen uit deze assets te optimaliseren om rendementen voor aandeelhouders te genereren voordat de risicoloze, volwassen assets worden verkocht, zodat het daarin geïnvesteerde kapitaal kan worden gerecycled.

De onderneming streeft naar een langetermijnrendement op jaarbasis van 12% tot 15%, in overeenstemming met het totale rendement van 15% dat sinds de oprichting gemiddeld is behaald. Het doel is om de jaarlijkse distributie met 5% tot 9% per jaar te verhogen door groei van de organische geldstroom te stimuleren. Tussen 2012 en 2019 heeft de distributie een gezamenlijke jaarlijkse groei doorgemaakt van 6%.

Vestas Wind Systemen: windenergie in meer dan 80 landen

Vestas Wind Systems heeft meer dan 100GW aan windparkcapaciteit verspreid over 80 landen. De grootste landen waar het bedrijf wat betreft capaciteit actief is, zijn de VS, Duitsland, Denemarken, India en China.

Op dit moment zijn er een aantal wijzigingen binnen het management, waarbij de Chief Executive Officer (CEO) Anders Runevad na zes jaar in functie in augustus 2019 aftreedt en plaats maakt voor Henrik Andersen.

De resultaten van de onderneming voor het recentelijk afgesloten boekjaar zijn qua omzet en resultaat gedaald, met een lagere dividenduitkering tot gevolg. Maar het bedrijf verwacht dat de omzet en winst in 2019 zullen stijgen, mede dankzij de overstap naar de sneller groeiende dienstverlening met een hogere marge aan andere windparkbeheerders. Haar serviceportefeuille is op zichzelf al bijna €15 miljard.

First Solar: wereldwijd toonaangevend in zonne-energie

First Solar is een belangrijke leverancier voor iedereen die een zonne-energiecentrale wil bouwen en exploiteert een aantal van ‘s werelds grootste. Het heeft meer dan 20GW aan capaciteit gebouwd en getransporteerd en heeft een projectfinanciering van $17 miljard mogelijk gemaakt.

Het beweert meer geld te investeren in onderzoek naar en ontwikkeling van zonnetechnologie dan welk ander bedrijf dan ook. First Solar richt zich op het verbeteren van het rendement van zonnepanelen en het goedkoper maken van de bouw en het gebruik ervan. Het beweert ook de sterkste balans binnen de sector te hebben.

Het bedrijf heeft onlangs haar richtlijnen voor 2019 verscherpt, met de vermelding dat de inkomsten hoger zouden zijn dan verwacht, terwijl de kosten lager zouden zijn.

Ormat Technologies: een uniek geothermisch bedrijf

Ormat Technologies exploiteert geothermische installaties en energieterugwinningsinstallaties die overtollige warmte omzetten in stroom. Het bedrijf heeft eigen fabrieken in de VS, Guatemala, Guadeloupe, Honduras, Indonesië en Kenia en bouwt en ontwerpt ook fabrieken voor anderen.

Ormat heeft een klap gekregen nadat haar Puna-centrale in Hawaii moest worden gesloten, maar heeft herstel getoond toen ze hogere opbrengsten en betere marges in het eerste kwartaal (Q1) konden melden. Ormat heeft ook beloofd om Puna voor het einde van het jaar weer te openen.

Verwacht wordt dat de inkomsten dit jaar iets hoger zullen zijn, maar de aangepaste winst vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen (EBITDA) gaat waarschijnlijk afnemen, mede dankzij Puna. Het dividendbeleid van Ormat is gebaseerd op een uitkeringspercentage van 20% van de jaarlijkse winst.

VERBUND: Oostenrijkse waterkracht

VERBUND is één van de grootste aanbieders van elektriciteit in Oostenrijk, bijna volledig opgewekt door waterkracht. Oostenrijk produceert ongeveer twee derde van haar elektriciteit via waterkracht en VERBUND behoort tot de grootste waterkrachtcentrales in heel Europa. De Oostenrijkse belastingbetalers hebben 51% van het bedrijf in handen.

Het bedrijf heeft onlangs haar investeringsbudget voor de komende jaren verhoogd. Hierdoor kan het energienetwerk worden vernieuwd, zodat het compatibeler is met zon- en windprojecten. Het bedrijf verbetert ook de bestaande waterkrachtcentrales en investeert meer in andere duurzame energiebronnen, waaronder windenergie en zonne-energie.

VERBUND verwacht aanzienlijk hogere winsten in het lopende boekjaar en heeft een dividenduitkeringspercentage tussen de 40% en 45% van haar winst.

Renewable Energy Group: duurzame brandstoffen en biobrandstof

Renewable Energy Group is de grootste producent van biobrandstoffen in de VS. Het bedrijf produceert een ruim aanbod biobrandstoffen die gebruikt kunnen worden voor transport of om energie of warmte op te wekken. Het bedrijf maakt ook industriële producten uit groene grondstoffen.

Het bedrijf is zwaar getroffen door de beslissing van de Amerikaanse regering om de accijns op biodieselmengsels op te heffen, maar het heeft gezegd dat het ervan overtuigd is dat het voor 2018 en 2019 opnieuw zal worden ingevoerd, wat een zegen zou zijn. Het bedrijf heeft verklaard dat het herstelde belastingkrediet in Q1 een netto-inkomen van $55 miljoen zou hebben opgeleverd. Dat blijkt het verschil te zijn tussen winst en verlies voor het bedrijf, na een nettoverlies per kwartaal van $41,4 miljoen te hebben gemeld.

ALBIOMA: biomassa uit suiker

ALBIOMA is een winstgevend bedrijf dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel produceert biomassa uit resten van suikerriet genaamd bagasse. Dit levert stoom en elektriciteit op voor de suikerfabrieken, waardoor kosten worden verlaagd en de efficiëntie van de suikerraffinaderijen wordt verbeterd. In de zes maanden waarin fabrieken in Frankrijk en Mauritius geen suiker hebben om op te draaien, kunnen de fabrieken worden gebruikt als traditionele fabrieken op kolen. Fabrieken in Brazilië kunnen het hele jaar door zonder bagasse draaien.

ALBIOMA heeft ook 150 zonneparken en warmtekrachtcentrales in Franse overzeese gebieden zoals Frans Guyana en breidt het bedrijf uit naar het vasteland van Frankrijk.

De beste duurzame energie-aandelen (2024)
Top Articles
A Short History of Git
The Niddy Noddy | Alpaca Meadows
Katie Pavlich Bikini Photos
Gamevault Agent
Pieology Nutrition Calculator Mobile
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Free Atm For Emerald Card Near Me
Craigslist Mexico Cancun
Hendersonville (Tennessee) – Travel guide at Wikivoyage
Doby's Funeral Home Obituaries
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
Select Truck Greensboro
Things To Do In Atlanta Tomorrow Night
Non Sequitur
How To Cut Eelgrass Grounded
Pac Man Deviantart
Alexander Funeral Home Gallatin Obituaries
Craigslist In Flagstaff
Shasta County Most Wanted 2022
Energy Healing Conference Utah
Testberichte zu E-Bikes & Fahrrädern von PROPHETE.
Aaa Saugus Ma Appointment
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Yisd Home Access Center
Home
Shadbase Get Out Of Jail
Gina Wilson Angle Addition Postulate
Celina Powell Lil Meech Video: A Controversial Encounter Shakes Social Media - Video Reddit Trend
Walmart Pharmacy Near Me Open
A Christmas Horse - Alison Senxation
Ou Football Brainiacs
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Pixel Combat Unblocked
Cvs Sport Physicals
Mercedes W204 Belt Diagram
'Conan Exiles' 3.0 Guide: How To Unlock Spells And Sorcery
Teenbeautyfitness
Where Can I Cash A Huntington National Bank Check
Facebook Marketplace Marrero La
Nobodyhome.tv Reddit
Topos De Bolos Engraçados
Sand Castle Parents Guide
Gregory (Five Nights at Freddy's)
Grand Valley State University Library Hours
Holzer Athena Portal
Hampton In And Suites Near Me
Hello – Cornerstone Chapel
Stoughton Commuter Rail Schedule
Bedbathandbeyond Flemington Nj
Otter Bustr
Selly Medaline
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5760

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.