Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (2024)

Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (1)Een creditcard (ook wel geschreven als creditkaart) is een handig betaalmiddel waarmee u zowel op internet als in het dagelijks leven betalingen kunt doen. Ook is de creditcard heel geschikt om in het buitenland betalingen te doen. Ondanks veiligheidsmaatregelen kan het toch voorkomen dat u uw creditcard verliest of dat de kaart gestolen wordt. Ook uw bankpas kunt u verliezen of kwijtraken. U moet dan meteen actie ondernemen. Wat moet u in een dergelijk geval doen?Bankpassen en creditcards zijn veilige betaalmiddelen. Vrijwel iedereen betaalt tegenwoordig regelmatig met een creditcard of een andere betaalkaart. Als uw pas echter in de handen van anderen valt, moet u direct handelen en niet afwachten. Als u uw creditcard of bankpas verloren heeft moet u per direct contact opnemen met de maatschappij die de betaalpas aan u geleverd heeft, en de kaart laten blokkeren. Ook als u uw creditkaart kwijtgeraakt bent, maar u twijfelt of de kaart in verkeerde handen terecht is gekomen, kunt u de kaart beter meteen laten blokkeren. U kunt met betaalpassen geen risico nemen. Bij diefstal moet u er rekening mee houden dat er snel fraude gepleegd kan worden met uw kaart. Dieven die uw kaart gestolen hebben kunnen binnen enkele minuten uw rekening plunderen. Blokkeer dus zo snel mogelijk de kaart.

Creditkaart verloren, gestolen, kwijt…Waar melden?

Als uw creditcard gestolen is, of u bent hem verloren of de kaart is zoekgeraakt, kunt u bellen met speciale telefoonnummers van de creditcardmaatschappij. Er zijn alarmnummers die u in dat geval dag en nacht bereiken kunt. Na het blokkeren van de kaart heeft u binnen een a twee (soms korter) weken een nieuw creditkaart in handen. Bent u uw bankpas kwijt, bel dan met de bank. Op de website van uw bank vindt u alle noodzakelijke informatie.

Afschrijvingen die u zelf niet gedaan heeft

Als er transacties op afschriften staan waartoe u niet zelf opdracht gegeven heeft, moet u dit ook meteen melden bij de maatschappij die u de kaart verstrekt heeft. Ook in dat geval zal de kaart geblokkeerd worden.

Hoe is een creditcard beveiligd?

Bij betaling met een creditcard wordt er een kopie gemaakt van uw pas. U moet de kopie ondertekenen met dezelfde handtekening als de handtekening die op uw pas staat. Daarmee geeft u toestemming voor de betaling. Steeds vaker zit er echter ook een pincode op uw creditcard. Als u via internet betaalt met een creditcard moet u de gegevens van de kaart invullen. Dat zijn:

  • Naam
  • Creditcardnummer
  • Veiligheidscode

Verzekerd tegen diefstal

Over het algemeen zijn aankopen met een creditkaart verzekerd tegen diefstal. Laat u voor de aanschaf van een kaart goed informeren over de voorwaarden.

Creditcard gestolen of verloren, aangifte doen

Als u kaart gestolen is moet u aangifte doen bij de politie. U hebt daarvoor de volgende gegevens nodig:

  • Uw persoonlijke gegevens (ook een geldige legitimatie)
  • Het type kaart dat gestolen is
  • Het rekeningnummer wat bij de creditcard hoort
  • Zoveel mogelijk gegevens over de plaats en de eventuele daders, of over de plaats waar u de kaart vermoedelijk bent kwijtgeraakt

Creditkaart gestolen in het buitenland

Als uw creditkaart in het buitenland gestolen is, doe dan daar aangifte bij de politie. Ook bellen met uw bank in Nederland om te zorgen dat de pas geblokkeerd wordt, is zo snel mogelijk, noodzakelijk.

Creditkaart kwijt in huis

Als u uw creditkaart in huis bent kwijtgeraakt, en u weet zeker dat hij niet gestolen kan zijn, doe er dan alles aan om de kaart terug te vinden. Lukt dit niet direct, wacht dan niet af maar laat de kaart voor de zekerheid toch blokkeren. Misschien bent u de kaart op straat verloren of misschien is hij toch uit uw huis ontvreemd.

Lees verder

  • Creditcard aanvragen, wie, wat, waar?

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.

Gerelateerde artikelen

Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (2)Banken, schade door diefstal of verlies bankpasIedereen kan het slachtoffer worden van een gestolen bankpas of van fraude met zijn pinpas. Creditcard of bankpas verlor…

Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (3)Bankpas / Pinpas gestolen of verloren. Wat nu?Ben je je pinpas of bankkaart verloren. Of is je pas samen met je portemonnee gestolen? Dit is natuurlijk erg vervelend.…

Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (4)Fiets gestolen, wat nu?Jaarlijks worden er veel fietsen, snorfietsen en bromfietsen gestolen. Veel van de fietsen, bromfietsen en andere rijwie…

Bronnen en referenties
  • https://www.icscards.nl/abnamro/klantenservice/creditcard-gebruiken/card-verloren-of-gestolen
Creditcard verloren of gestolen, wat moet u doen? (2024)

FAQs

Wat moet je doen als je creditcard gestolen is? ›

Neem contact op met ICS

Maar als iemand je creditcard steelt is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij de afdeling Verlies & Diefstal van International Card Services (ICS), de uitgever van je RegioBank Creditcard. Je kunt hen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer +31 (0)20 - 6 600 611.

Wat moet u doen als uw creditcard verloren of gestolen is? ›

Bel (of gebruik de mobiele app) en meld het verlies of de diefstal zo snel mogelijk bij de bank of kredietvereniging die de kaart heeft uitgegeven . Volgens de federale wet bent u niet verantwoordelijk voor het betalen van kosten of opnames die zonder uw toestemming zijn gedaan als deze plaatsvinden nadat u het verlies heeft gemeld.

Wat als je creditcard verliest? ›

Contacteer meteen uw bank of bel het Card Stop nummer geldig voor alle banken op +32 (0)78 170 170, 24/24 en 7/7 bereikbaar. Uw kaart wordt geblokkeerd en beschermd tegen eventueel frauduleus gebruik. Uw bank bezorgt u zo snel mogelijk een nieuwe kaart.

Wat kan ik doen met een gestolen creditcard? ›

Als u tekenen van diefstal heeft opgemerkt, moet u dit melden en om kaartdeactivatie vragen . Uw creditcardmaatschappij zal informeren naar de redenen waarom u vermoedt dat de kaart is gestolen, de gecompromitteerde kaart annuleren en een nieuwe kaart met een ander nummer uitgeven.

Wat kunnen criminelen met je creditcard gegevens? ›

Aankoop met creditcard in nep-shop

De crimineel kan dan al je gegevens zien die je op de site invult: je naam, geboortedatum, adres en veiligheidscode. Daarvan kan hij misbruik maken door met jouw betaalgegevens aankopen te doen. Je ziet het aan de voor jou onbekende afschrijvingen van je creditcard.

Wat moet je doen als je kaart gestolen is? ›

Doe aangifte bij de politie, vergeet je rekeningnummer, kaartnummer(s) en referentie van Card Stop niet mee te brengen. Je ontvangt vervolgens een attest van aangifte (eventueel nodig voor verzekering) en je verloren of gestolen bankkaart wordt "geseind" in de politiedatabank.

Wat moet u doen als u uw creditcard in het buitenland verliest? ›

Of u nu in binnen- of buitenland bent, als u denkt dat uw kaart verloren is gegaan, dient u onmiddellijk contact op te nemen met uw bank om dit te melden . Als u uw bank niet kunt bereiken, neem dan contact met ons op via onze gratis klantenservice (zie link om een ​​pdf met nummers te downloaden hierboven). Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Wat gebeurt er als u een gestolen kaart meldt? ›

Breng de kaartuitgever op de hoogte.

Zorg ervoor dat u de datum en het tijdstip noteert waarop u merkte dat de kaart ontbrak. Als u het bedrijfsnummer niet heeft, kunt u dit vinden op uw rekeningafschrift of online. Het bedrijf zal uw oude kaart annuleren en u een nieuwe verstrekken , hoewel het een paar dagen kan duren voordat u deze per post ontvangt.

Hoe meld ik een verloren creditcardkapitaal? ›

Meld een verloren of gestolen Capital One-kaart op 800-655-2265 .

Wat te doen bij misbruik Visa kaart? ›

Blokkeer meteen uw bankkaarten via Card Stop op 078 170 170. Als kaarthouder moet u uw bank onmiddellijk op de hoogte brengen in geval van frauduleus gebruik. Leg een verklaring af bij de politie en geef het nummer van het pv door aan uw bank.

Kan Card Stop je bellen? ›

Card Stop zal je nooit zelf bellen om fraude te melden”, zegt Isabelle Marchand van de bankenfederatie Febelfin. “Banken doen dat wel wanneer ze tijdens de monitoring van transacties iets verdacht hebben vastgesteld, maar dan word je door een echte medewerker gebeld en niet door een computerstem.

Is je creditcard verzekerd? ›

Bijna alles wat u koopt is meteen verzekerd

Als u met uw creditcard heeft betaald, is uw aankoop 180 dagen gratis verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Bij een ABN AMRO is dat zelfs 365 dagen. En dat geldt voor zowel aankopen in een winkel als aankopen die u online doet.

Wat moet u doen als u uw creditcard verliest? ›

Neem contact op met uw kaartuitgever om met een vertegenwoordiger te spreken .

Zoek het telefoonnummer van uw uitgever op uw creditcardafschriften of, als deze een webchatfunctie op hun website heeft, kunt u via chat contact opnemen met een vertegenwoordiger. Deze stap is nodig om uw kaartaccount te sluiten en een vervangende creditcard te verkrijgen.

Wat te doen als je je creditcard kwijt bent? ›

Bel rechtstreeks de uitgever van je kaart. Blokkeer je creditcard zo snel mogelijk nadat je hem bent kwijtgeraakt. Als je de kaart binnen 1 dag laat blokkeren, dan betaal je bij de meeste creditcards geen kosten mocht er fraude mee zijn gepleegd.

Wat moet u doen als uw kaart verloren is? ›

Wat moet u doen als uw Betaalpas verloren is? De allereerste stap die u moet zetten, is contact opnemen met uw bank . Het wordt ook aanbevolen om een ​​FIR in te dienen bij het dichtstbijzijnde politiebureau en een kopie hiervan aan de bank te overhandigen voor verdere procedures. Voor het melden van de diefstal kunt u op verschillende manieren contact opnemen met uw bank.

Hoe blokkeer je een gestolen creditcard? ›

Als u zeker weet dat uw kaart verloren is gegaan, is de volgende stap contact opnemen met de creditcardmaatschappij . Bel het nummer op uw laatste creditcardafschrift of zoek het beste contactnummer via uw online account. De klantenservicemedewerker zal vragen wanneer u voor het eerst merkte dat de kaart ontbrak en uw kaart deactiveren.

Wat te doen bij misbruik creditcard? ›

Neem direct contact op met de creditcardmaatschappij of bank en volg hun aanwijzingen nauwgezet op. De contactgegevens van banken en creditcardmaatschappijen vindt u op de website van Veilig Bankieren. Het kan zijn dat de creditmaatschappij de aangifte doet of zij geven aan dat u zelf aangifte moet doen bij de politie.

Is creditcardfraude verzekerd? ›

Het idee dat er fraude gepleegd wordt met uw creditcardnummer is erg onprettig. Dit kan zelfs een reden zijn om geen creditcard aan te schaffen, ook al zijn de voordelen nog zo groot. Daarom is het goed om te weten dat u voor elke betaling met uw creditcard automatisch verzekerd bent tegen fraude.

Top Articles
How to Effectively Price Your Coaching Services - Teachable Blog
What is Domain Name System (DNS)?
Genesis Parsippany
Combat level
Boomerang Media Group: Quality Media Solutions
Us 25 Yard Sale Map
Pitt Authorized User
Bluegabe Girlfriend
Free Robux Without Downloading Apps
Draconic Treatise On Mining
Best Cav Commanders Rok
The Wicked Lady | Rotten Tomatoes
Luciipurrrr_
Facebook Marketplace Charlottesville
Winterset Rants And Raves
iOS 18 Hadir, Tapi Mana Fitur AI Apple?
Scenes from Paradise: Where to Visit Filming Locations Around the World - Paradise
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
Convert 2024.33 Usd
Cocaine Bear Showtimes Near Regal Opry Mills
Like Some Annoyed Drivers Wsj Crossword
A Man Called Otto Showtimes Near Cinemark University Mall
Jordan Poyer Wiki
The best brunch spots in Berlin
Bidevv Evansville In Online Liquid
Top 20 scariest Roblox games
Intel K vs KF vs F CPUs: What's the Difference?
Stockton (California) – Travel guide at Wikivoyage
Jackass Golf Cart Gif
WPoS's Content - Page 34
Schooology Fcps
Package Store Open Near Me Open Now
Ghid depunere declarație unică
Fairwinds Shred Fest 2023
Craigslist Ludington Michigan
2015 Chevrolet Silverado 1500 for sale - Houston, TX - craigslist
Cheap Motorcycles Craigslist
Movies123.Pick
Ewwwww Gif
Crazy Balls 3D Racing . Online Games . BrightestGames.com
Craiglist Hollywood
Qlima© Petroleumofen Elektronischer Laserofen SRE 9046 TC mit 4,7 KW CO2 Wächter • EUR 425,95
Firestone Batteries Prices
John M. Oakey & Son Funeral Home And Crematory Obituaries
Breaking down the Stafford trade
Tacos Diego Hugoton Ks
3367164101
Diccionario De Los Sueños Misabueso
Craigslist Com Brooklyn
Download Twitter Video (X), Photo, GIF - Twitter Downloader
Turning Obsidian into My Perfect Writing App – The Sweet Setup
Craigslist Charlestown Indiana
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.