8 leuke sporten als je niet van sporten houdt! (2024)

8 leuke sporten als je niet van sporten houdt! (1)

Dat sporten gezond is, dat hoef je de gemiddelde Nederlander niet meer te vertellen. Dat je je echt beter gaat voelen van wat regelmatige beweging, dat weten de meeste mensen ook wel. Dat je er makkelijker mee afvalt – ook bekend. En toch zijn er nog grote groepen mensen die eigenlijk nooit even intensief in beweging komen.

Probeer jij al jaren te gaan sporten, maar hou je het gewoon niet vol? Goede kans dat je de juiste sport gewoon nog niet gevonden hebt! Het wordt namelijk allemaal een stuk makkelijker als je je activiteit gewoon leuk vindt… Daarom geven we je hier ter inspiratie 8 leuke sporten voor als je niet van sporten houdt.

Inhoud verberg

1)Sporten is gezond…

3)Leuke sporten

3.1)1. Boulderen

3.2)2. Zwemmen

3.3)3. Watersport

3.4)4. Dansen

3.6)6. Trampolinespringen

3.7)7. Skeeleren

3.8)8. Vechtsporten

Sporten is gezond…

Om te beginnen: waarom zou je nou ijverig op zoek moeten naar een sport waar je wél blij van wordt? Kun je niet gewoon lekker op de bank blijven liggen? Nou – dat kan, natuurlijk. Helaas is gezond toch echt anders.

De meesten van ons leiden tegenwoordig een erg inactief bestaan: auto’s, kantoorstoelen, de bank. Daar is je lichaam niet optimaal op ingesteld. Je blijft gezonder, slanker en energieker als je regelmatig beweegt – en sport is een goede manier om voor al dat zitten te compenseren.

… maar wat is sport?

Helaas hebben veel mensen een erg nauw beeld van wat ‘sport’ is. Er zijn een paar standaardopties waar we eigenlijk automatisch naar grijpen. Hardlopen, bijvoorbeeld. Uren op de loopband, of groepslessen bij de sportschool. Ook teamsporten als voetbal en hockey zijn nog wel relatief populair.

Maar hardlopen of fietsen is echt niet de enige manier om in beweging te komen! En als je nou toevallig een hekel hebt aan hardlopen, is het zeker niet de ideale manier. Je kunt het idee van sport dan beter iets breder bekijken. Alles waarbij je flink moet bewegen is eigenlijk een prima keuze.

Leuke sporten

Kortom, heb je altijd moeite gehad om het sporten vol te houden? Misschien heb je simpelweg niet de juiste leuke sporten uitgekozen! We geven er hieronder acht die eigenlijk meer als leuke hobby dan als nuttige lichaamsbeweging voelen!

1. Boulderen

Boulderen is een klimsport die steeds populairder wordt. Niet zo gek, want je hebt er weinig materiaal voor nodig én het is gewoon ontzettend leuk. Boulderen is vergelijkbaar met wandklimmen, maar dan doe je het tot maximaal twee of drie meter hoogte. Je hoeft daarom bijvoorbeeld niet aan een veiligheidslijn.

Met een klimsessie train je spieren over je hele lichaam – zoals je de volgende dag al snel zult merken. De meeste boulderhallen onderscheiden verschillende levels (meestal in bepaalde kleuren aangegeven). Je kunt dus ook makkelijk het niveau verhogen als je er zelf beter in wordt.

2. Zwemmen

Veel mensen trekken op vakantie graag wat baantjes voor de lol. Dus waarom zou je daar buiten de vakantie niet lekker mee doorgaan? Zwemmen is misschien geen krachttraining, maar opnieuw wel weer een geweldige manier om je hele lichaam in beweging te brengen.

Een groot voordeel is dat zwemmen ook een geschikte sport is wanneer je bijvoorbeeld blessures hebt. Ook als je last hebt van je gewrichten voorkomt het water een al te zware belasting.

3. Watersport

Voor allerlei watersporten geldt eigenlijk eenzelfde soort verhaal. En dat hoeft niet eens te betekenen dat je met waterski’s achter een boot moet gaan hangen… Ook bijvoorbeeld roeien of surfen levert een flinke workout op.

Een relatief nieuwe sport die snel populairder wordt is stand up paddling, of ‘suppen’. Daarbij sta je op een surfboard en gebruik je een peddel om je voort te bewegen. Suppen vereist meer kracht en vooral balans dan je op het eerste gezicht misschien zou denken!

4. Dansen

Nog een gevalletje: hobby waar je meer mee kunt dan je misschien denkt. Dansen is een flink intensieve workout waarmee je zowel spieren als uithoudingsvermogen traint. Een ande5. r voordeel: er valt eindeloos mee te variëren.

Veel sportscholen bieden danslessen en op dans gebaseerde workouts aan. Maar je kunt ook gewoon bij een dansschool aan de slag gaan, zowel in je eentje als met een partner. Zo lang je maar in beweging blijft!

5. Paaldansen

Nee, paaldansen is niet alleen een activiteit voor in stripclubs! Tegenwoordig vind je ook in veel sportscholen uitgebreide workouts dit op dit discipline gebaseerd zijn. Sommige dansscholen bieden eveneens paaldanslessen aan.

Niet gek, want om jezelf aan zo’n paal overeind te houden heb je flink wat spieren nodig. Ook word je er ontzettend lenig van. Als je het leuk vindt is dit dus echt een aanrader!

6. Trampolinespringen

Beetje rondstuiteren op een trampoline? Welnee, dat is voor beginners. Als je het een beetje goed aanpakt kan ook een sessie trampolinespringen een intensieve workout vormen. Doordat je jezelf constant in balans moet houden, worden er namelijk meer spieren bezig gehouden dan je misschien doorhebt.

Het enige nadeel is dat je wel een trampolinehal in de buurt nodig hebt. Deze optie is daarom misschien wat minder geschikt als training voor drie keer per week.

7. Skeeleren

Geen fan van hardlopen, maar wel graag in de buitenlucht? Overweeg eens om te gaan skeeleren! Je beenspieren moeten nog steeds flink aan de slag, en je bouwt nog steeds conditie op – maar dan ga je wat harder vooruit.

Let wel op dat je voor goede bescherming zorgt. Zo’n kniebeschermer líjkt misschien overbodige betutteling, maar als je flink vaart maakt, kun je behoorlijk hard vallen. En blessures maken het sporten er ook niet leuker op.

8. Vechtsporten

De laatste op het lijstje: heb je al eens overwogen om met een vechtsport te beginnen? Ook hiermee bouw je weer meer kracht én conditie op. Bovendien heeft het natuurlijk het voordeel dat je leert om jezelf te verdedigen.

Er zijn veel verschillende vechtsporten om uit te kiezen, dus oriënteer je wel goed van tevoren. Sommige zijn bijvoorbeeld een stuk fysieker dan andere. Ook zijn sommige sporten meer op praktische toepassing gericht. Het is de moeite waard om even een optie te zoeken die bij jouw doelen past!

Vond je dit een interessant artikel of heb je een vraag of opmerking?
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!

8 leuke sporten als je niet van sporten houdt! (2024)
Top Articles
Marketing is an Investment, not a cost | Rightspend
Troubleshoot OneDrive mobile app problems
Friskies Tender And Crunchy Recall
Loves Employee Pay Stub
Ymca Sammamish Class Schedule
Usborne Links
Byrn Funeral Home Mayfield Kentucky Obituaries
Do you need a masters to work in private equity?
Miss Carramello
Mylife Cvs Login
1TamilMV.prof: Exploring the latest in Tamil entertainment - Ninewall
Best Pawn Shops Near Me
Transformers Movie Wiki
Ssefth1203
Https //Advanceautoparts.4Myrebate.com
Colts seventh rotation of thin secondary raises concerns on roster evaluation
Craigslist Mpls Cars And Trucks
National Office Liquidators Llc
Procore Championship 2024 - PGA TOUR Golf Leaderboard | ESPN
Craigslist Panama City Fl
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Craigslist Free Stuff Greensboro Nc
Blackwolf Run Pro Shop
623-250-6295
Aerocareusa Hmebillpay Com
Babbychula
Busted Mcpherson Newspaper
Shoe Station Store Locator
Jamielizzz Leaked
Best Restaurants Ventnor
Stubhub Elton John Dodger Stadium
Sam's Club Gas Price Hilliard
Mercedes W204 Belt Diagram
R/Sandiego
Advance Auto Parts Stock Price | AAP Stock Quote, News, and History | Markets Insider
Kristen Hanby Sister Name
Worlds Hardest Game Tyrone
Tributes flow for Soundgarden singer Chris Cornell as cause of death revealed
Bridger Park Community Garden
Metro By T Mobile Sign In
Emulating Web Browser in a Dedicated Intermediary Box
All Obituaries | Sneath Strilchuk Funeral Services | Funeral Home Roblin Dauphin Ste Rose McCreary MB
Karen Wilson Facebook
Weather Underground Cedar Rapids
Best GoMovies Alternatives
Ethan Cutkosky co*ck
Gotrax Scooter Error Code E2
boston furniture "patio" - craigslist
Vintage Stock Edmond Ok
Zeeks Pizza Calories
Strawberry Lake Nd Cabins For Sale
Www Ventusky
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.